2 december – tårar och ett avslut

Idag somnade mamma in och jag ser framför mig att hon har återförenat med pappa. Både jag och min syster var där och höll om henne och berättade hur mycket vi älskar henne.

Nu ska jag bara fatta också, förstå att hon inte finns kvar hon som funnits där i hela mitt liv. Hon som jag pratat med nästa varje dag i hela mitt liv. Hon som känner mig utan och innan. Saknade är stor och det känns så overkligt.

Tårarna är ständigt nära och sorgen bor i bröstet.

November 2022

November har varit en otroligt jobbig månad med mycket oro och en känslobergochdalbana. Det har också varit vardag med förskola och jobb. Vintern kom under November och nu har vi äntligen fått snö.

Vardag

Det är svårt att sammanfatta vardagen under November. Det har varit många sjukhusbesök med mamma och sedan besök mamma på sjukhuset och sedan i henens hem. I vardagen finns det också tid för arbete, hämta och lämna på förskolan, tid för löpning och yoga.

Hantverk

Jag har stickat mest i november. Jag har stickat på en hemlig teststickning åt Wool & Beyond. Jag har påbörjat en adventskalenderstickning. Jag har också påbörjat ett par ylle mamelucker. Jag tror inte att jag har avslutat något, jag kan inte komma ihåg något avslutat projekt i alla fall.

Månadens dagblogg

29 november – värme

På kvällen när jag kommer hem och Nova har somnat så finns det inget bättre än att sätta sig med en varm kopp te. Gärna en handdrejad, inte av mig, det lärde jag mig när jag gick en kvällskurs i keramik. Jag köper min keramik jag gör den inte själv.

När jag har min kopp te så skriver jag ofta ett blogginlägg, skriver lite i min anteckningsbok och så går jag och lägger mig.

Så har mina kväller sett ut nu i snart en vecka, det är lätt att tänka att det är så det kommer att se ut för alltid, men så kommer det inte att vara. En dag i taget.

28 november – livet pågår hela tiden

Det är mycket som känns surrealistiskt just nu, ibland känns allt bara overkligt. Men livet pågår hela tiden. Advent är här. Lucia är om två veckor och Nova behöver nya kläder till luciatåget, just nu kan hon inte bestämma sig för pepparkaksgubbe eller ängel. Blommorna behöver vatten, måltider behöver lagas och tvätt behöver tvättas. Samtidigt som tiden känns som det springer fram går den också superlångsamt.

Blomman på bilden är på ett ”experiment” jag klippte ner en suckulent som jag fått i present och då testade jag att sätta ner några blad i jorden. Det var i slutet av juni och nu har jag upptäckt att det har kommit upp några miniblad under ett av bladen. Det ska få vara där tills i vår då ska det få en egen kruka. Och förhoppningsvis kommer det flera miniblad.

27 november – första advent

Idag är det första advent och jag har lagt upp årets adventskalendersstickning från Uppstickaren. Den börjar med en provisorisk uppläggning, som jag gjorde i ett i ett garn jag hade hemma och så har jag börjat med den två färgade resåren. Jag har ännu ingen aning om vilken typ av produkt detta kommer att bli, det sak bli spännande att se.

Jag och Nova har gjort advents fint här hemma, eller i alla fall börjat. Jag har inga julkänslor i år men det har Nova, och då där det viktig för mig att hon får den jul som hon vill ha.

26 november – det behövs färgklickar i livet

Just nu behöver jag extra färgklickar i livet, idag var det rosa yllesockar. Det jag inte tänkte på när jag satte på mig dem var att jag också satte på Nova rosa yllesockar från Woolpower.

Det är ganska svart just nu i livet och det beror på att min mamma är svårt sjuk i sin cancer. Det känns så grymt att behöva gå igenom samma sak igen, det är bara 14 månader som pappa gick bort.

Jag och min syster försöker vara med mamma så mycket vi bara kan nu och det betyder mycket prat, mycket stickning och omvårdnad.

23 november – tankar inför nästa år

Det är svårt att planera något just nu men tankarna kommer när jag springer och snart är det bara en månad kvar så är det 2023. Det ”roliga” i det hela är att jag inte har fått in i det i huvudet att det är 2022 så vi får se vad som händer när det blir 2023.

Det jag tänker är att jag ska göra en ram, en tanke eller ett ord som jag ska ha med mig som ett stöd eller snuttefilt under 2023. Jag tror inte att 2023 är året då jag ska ha en massa mål som jag ska försöka uppfylla. 2023 blir nog ett år som kommer att handla om att landa.

21 november – livet som telefon

Vissa dagar känns det som att jag pratar i telefon hela tiden. Jag pratar i telefon på jobbet och så såna här dagar då jag pratar i telefon privat också. Det är mycket praktiskt som behöver lösas just nu och då är telefonen mitt verktyg. Jag pratar med stressade, glada, hjälpsamma, mindre glad, jag försöker vara trevlig, oftast är jag det.

(Visst är det en fin bild som Nova har tagit av mig?!)

20 november – det går åt mycket lim just nu

Det har varit en lugn söndag. Jag har stickat och Nova har skapat ytterligare en collagebok. Denna gången är man en lös pappersdocka så är på ett äventyr som pågår genom hela boken. Man blir jagad, man följer en skattkarta, man äter och man får också en present. Vi avslutade boken med att göra en säng på baksidan där dockorna kan vila tills vi ska läsa boken igen.

Det är helt underbart att läsa bok med Nova. Hon ritar också samtidigt som hon läser om hon kommer på att något saknas eller att hon upptäcker luckor i historien.

Det går åt massor av lim och papper just nu. Hon har hittat sina favoritpennor som är några av mina tuschpennor med penselspets, och då är det dem hon får använda.