Mina samlingar – saxar

Jag har många saxar, så många så att jag under en period kallades för ”scissors girl” av mina kompisar. Jag gillar verkligen saxar och jag kan inte har för många.

Jag har valt ut mina favoriter. (Det är två stycken favoriter som jag inte kunde hitta dom ligger i några projektpåsar, någonstans.)

  1. Denna saxen uppfyller flera saker som jag verkligen gillar. Den är kompakt och den kommer med ett skydd. Det är utan oro som jag kan slänga ner den i en projektpåse.
  2. När det kommer till små saxar är detta en favoritform, som en lite fårsax. Just denna saxen var också helt hysteriskt billig, under 20 lappen kostade den.
  3. Knapphålssaxen, saxen du inte visst att du saknade innan du har en. Det är inte det mest avancerade knapphålssaxen dem har en skruv som gör att man kan ställa in dem, det har inte min.
  4. Kan man ha får många super spetsiga broderi saxar? I think not!
  5. Kanske inte saxen som finns i varje syskrin. Det är en pelikansax, och den används för att klippa ner luggen när man väver rya/flossa. En liten kul detalj är att när jag beställd den från Bergman och Johansson så sammanföll det med en beställning från en större mattfirma och jag fick därför möjligheten att få en med röda hänklar istället för en i bara metall.
  6. Älskar denna, den bor vid min vävstol. Jag har försökt att hitta den igen i någon butik eftersom jag skulle vilja ha flera. Så är det någon som vet vart jag kan köpa en, berätta, snälla.
  7. En sax i formen av en hund från Hiyahiya, supergullig och funkar bara för att klippa trådar. Att den kan hänga på hantverkskorgen, ”älsk” på det.
  8. Zick-Zack sax, kanske inte saxen jag använde så ofta men den är bra att ha.
  9. Självöppnande sax från Fiskars, handsparande då den är fjädrande. Jag har gått igenom ett antal och jag har en för tyg och en för papper. (Jag tror att Fiskars ändrat designen en del, denna är nog 15 år)
  10. Denna saxen är speciell för mig eftersom jag fick den av min svärmor när vi var inlagda på neo i Umeå och jag började sy på ett lapptäcke till Nova. Det var en bra projekt som jag kunde sitta och sy på vid kuvösen.
Här ser ni formen på pelikansaxen

Jag kommer att fortsätta köpa saxar, man kan aldrig ha för många. Jag har några jag tittar på som jag funderar på att köpa, bland annat saknar jag en riktig skräddarsax.

1 Comment

  1. […] en förkärlek till saxar gör att jag har samlat på mig en hel samling. Jag har skrivit om min saxsamling innan, nu har jag fyllt på med flera […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *