Virkning på resan

Nu under sommaren så blir det en del resor. Det är både kortare och längre, sen ska man inte glömma resorna till och från jobbet. Så resa med ett hantverk det är något som sker nästan varje dag. Och sedan i våras så reser jag med en virkning. Och så här tänker jag när jag ska resa med min virkning.

Sommarens virkning ute på resa

Jag virkar just nu på en filt som heter Crojo Retro som är designad av Sue Maton som driver virkföretaget The Mercerie. Crojo Retro består av blommor och blad. Blommorna virkar jag i häpnadsvärda 18 färger och bladen i tre. Det var ett lätt beslut att bestämma vilka som i det här skede skulle bli min resevirkning och vilken del som skulle få vara hemma. Så jag packade 18 färger…, nej det gjorde jag inte.

Det är bladen som är min resevirkning. För att ytterligare underlätta så har jag valt att serievirka. Det betyder att jag har virkat över 200 prickar i samma ljusgröna nyans. Och nu virkar jag runt alla dessa prickar med en klargrön färg. Till sist så ska prickarna virkas ihop sju och sju till blad.

Ur ett reseperspektiv har det funkat jättebra. Jag har lärt mig mönstret jag ska virka och virkat i en och samma färg. Det har gjort det lätt att ta fram på tåget och i bilen.

Vad har jag då med mig?

Förutom själva virkningen, som är packad i olika plastpåsar från IKEA, har jag med mig virknål, sax och en nål utan udd.

Plastpåsarna är ziplock påsar så de är lätta att stänga. Jag har en stor som får plats med alla saker. Sedan har jag flera mindre för att hålla reda på smådelarna som jag virkar på.

Virknålen är en av mina favoriter från Clover, den ligger skönt i handen och är lagom spetsig.

Saxen är en liten en från HiyaHiya. Den är perfekt för att klippa av en tråd men inte för mer än det. På saxen har jag satt fast en liten virkad blomma att sätta nålen i. Men på en av sommarens resor hamnade vi på Limmo design och Nova skulle absolut ha en magnetisk nålhållare, jag fick den senare av henne så den sitter nu på blomman och håller fast nålen så fint.

Nålen är en vanlig uddlös broderinål som funkar bra med garnet.

Länkar

  • Hos The Mercerie kan du hitta en gratis webbkurs för att virka Crojo retro.
  • Virknålen har jag köpt hos Virknålar och tillbehör
  • Saxen från HiyaHiya finns hos Garnr, den på bilden är valpen, jag har också en bläckfisk.
  • Den magnetiska nålhållaren finns hos Limmo design

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2023-07-09)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *