Stickat: Oslo mössan

Min första Petite Knits som är klar och det blev en Oslo mössa. Detta är en behovsstickning. Jag insåg i november när det lite plötsligt blev minus 20 och jag insåg att jag inte hade någon riktigt varm mössa. Nu har jag det...

Detaljer

  • Mönster: Oslo mössa av Petite Knits
  • Storlek: 55 – 59 cm
  • Garn:
    • Sunday, dubbelt (Sandnes garn), färg: 4008 Poppy, (235m/50g)
  • Garnåtgång: ~110 gram
  • Stickor: 4 mm, rundsticka 40 cm och rundstickor

Hur var den att sticka

Jag gillade mönstret det var enkelt att följa. Jag valde just Oslo mössan för att den var slätstickad och det tycker jag är snyggt. Det är mest slätstickning på rundsticka, det är inte världens roligaste om jag ska vara ärlig. Det var slutresultatet som motiverade mig att bli klar. Det var skönt att största delen av mössan gick att sticka med rundstickan.

Jag är nöjd med resultatet det blev en härlig och varm mössa. Från början kände jag att den blev lite liten men efter att ha använt den några gånger så passar den perfekt. Sen att den har varit misstagen som köpt är bara kul.

Länkar

  • Petite Knits har en hemsida där man kan köpa mönstren digitalt.
  • Yllotyll säljer kit med garn och mönster.
  • Om du söker på ”PetiteKnits mönster” hittar du flera garnaffärer som säljer PetitesKnits mönster.

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2024-01-08)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *