Ryaskiss

I november var jag på en workshop med Miriam Parkman och vi skissade till ryor. Hon hade en utställning ”Miriam Parkmans palett” på Galleri Lux i Östersund, och workshopen var en del av invigningshelgen i samarbete med Länskulturen.

Inspirerande workshop

Det är kul går på workshop, både för att testa något nytt och få ny inspiration. Innan workshopen började hann jag titta på utställningen sen började vi. Det började med att vi gjorde en låda att hålla garntussarna i. Sen gjorde vi garntussar med olika garner och färger som vi sedan fyllde lådan med. Just det enkla sättet att kunna testa olika färgkombinationer och längd på nock.

När vi hade gjort första lådan så fick vi gå en visning av utställningen där Miriam fokuserade särskilt ryorna i utställningen. Det var så inspirerande att få höra hur hon har tänkt med skissningen och sedan vävningen.

Efter det så gjorde jag en låda till, de flesta gjorde en till två lådor till. Den här gången la jag in en blå garntuss som en lite vinkning till Miriams palett och för att testa en färg som jag inte brukar använda.

Vi avslutade med att alla fick visa upp sina lådor och berätta lite hur de tänkt när de gjorde dem. Det var jätteintressant att höra.

När jag kom hem så lekte jag vidare med mina tussar och jag målade nya lådor i akvarellfärg så det är de som är med på bilderna. (Förutom den sista bilden, där kan du se mina lådor till höger). Jag kommer absolut att använda denna skissmetoden flera gånger, inte bara för ryor utan även när jag ”bara” vill testa olika färgkombinationer.

Länkar:

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2024-02-05)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *