Sockor – ”Senapsblommor”

Jag trodde länge att detta paret aldrig skulle bli klart. Första sockan har flera gånger varit nära papperskorgen bara för att jag trodde att jag aldrig skulle tag mig i kragen och faktiskt sticka klart dem. Men det har jag gjort!

Detaljer:

  • Mönster: Senbonzakura av  Natalia Vasilieva
  • Garn: 
    • Create with Adlibris Socki Fine, 75% ull och 25% polyamid.
      • Färg: A266 Pumpkin
  • Garnåtgång: bottenfärg: ~65 gram.
  • Stickor: Strumpstickor, 2,5 mm

Kvalificeringen från 2020

Detta är paret man skulle sticka för att kvalificera sig för Sockmadness 2020. Som du säkert förstår kvalificerade jag mig inte till Sockmadness förra året. Det som hände var att det var mycket runt om kring mig då, det var samtidigt som det blev tydligt att pappas cancer gick åt ett håll. Det fanns inte energi eller motivation att tävla i sockstickning. Jag hade nog kunnat harvat på om det inte var så att när socka ett var klar och jag provade den var den för kort i foten.

Den har sedan legat på mitt arbetsbord, jag har titta på den, den är ju så fin men kommer jag någonsin att sticka socka nummer två. På socka ett behövde jag också repa upp tån och sticka foten längre. Men det har burit i mot att kasta eller repa upp den.

Ett omtag och nu klara

I år var jag motiverad att vara med i Sockmadness och jag stickade kvalificeringssockarna och det var ett antal dagar innan tävlingen skulle starta så jag kände ”nu är det dags”. Så jag plockade upp maskorna sista varvet innan tån började på socka ett. Sedan stickade jag foten längre och stickade en ny tå.

Sen började jag med socka två, den har jag sedan stickat på mellan tävlingssockarna och efter att jag blev klar med rutiga sockarna.

Många fina detaljer

Detta är ett par sockar med massor av fina detaljer. Blommorna tycker jag är superfina i sin enkelhet och pop-korn bårderna. Hälen, kolla på hälen! Och att minskningarna på foten ligger under på sulan.

Jag tyckte att mönstret var helt ok, det är många siffror och det gäller att hålla tungan rätt i mun och läsa rätt. Det var några gånger som jag inte fick ihop siffrorna och då insåg att jag läst fel.

En förändring jag har gjort och det är ingen stor är att jag sydde ihop tån med ”Kitchener stitch” istället för att dra igenom tråden och dra ihop.

Länkar

(Länken var korrekt vid publiceringen 2022-05-17.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *