18 augusti – My little pony

Ibland är det verkligen tydligt att jag är född på 1980-talet och att jag inte bara fick uppleva 80-talet utan också 90-talet som barn. När det kommer till My little pony hade jag inte en massa ponys, det var hos kompisar jag lekte med My little pony. Men jag broderade en ponny.

Jag och min syster var ganska ofta hos vår farmor, det var något som både hon och vi tyckte var jättekul. När vi var där lärde hon mig att brodera, jag broderade bland annat en julbonad och så denna långstyngs tavla. Jag fick välja den själv ur en katalog. Jag vet att jag broderade delar av den men att min farmor avslutade den och jag fick den sen i julklapp 1991.

På många sätt känns den som ett tidsdokument, både långstygn och My Little Pony. Den har varit nerpackad under massor med år och kom fram nu när vi gått igenom allt på vinden. Det jag upptäckte då är att ramen har blivit lite missfärgad så nu har jag tvättat den och jag hoppas att jag har fått bort en del av fläckarna. Det verkar dock som att det blå har börjat skifta färg, det kan det göra på grund av ozon som gör vissa blå pigment rosa.

3 Comments

    • Åhh, det låter som en fin samling. De gamla My Little Ponys är så fina. När Matell släppte retro Ponys för några år sedan och då köpte jag en till min dotter. Formen på dem var snyggare förr.

      När jag tänker tillbaka så hade vi andra saker med My Little Pony, det var koppar och kläder, jag minns särskilt en pyjamas, men nu är jag osäker på om det var min syster som hade det eller om det bara båda två.

      My Little Pony läsken som var knallröd, och inte särskilt god. Det var verkligen ponnyer överallt. 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *