16 maj – Gör om, gör rätt

Idag gick jag in till stan, det har börjat bli en måndagsrutin. Idag som förra veckan gick jag den natursköna vägen vid sjö, och vad det blåste. Det var riktigt kallt, jag ångrade att jag lämnade mössan hemma. Som tur var hade jag vantarna i jackfickan. Men det var skönt att gå lite längre och i mitt tempo.

Jag har hantverkat en hel del idag. Jag har stickat på mina strumpor, jag har kommit så att jag har påbörjat tån. Med lite tur blir jag klar med den imorgon.

Jag har också vävt vidare och tänkte dela med mig av hur det ser ut när man fuskar. När man gör en genväg som blir en senväg. I den tunna linvarpen jag väver i nu så lyckades jag ha av två trådar i kanten i början. Det jag gjorde var att jag tog en kortare tråd knöt ihop den med originaltråden med en rosett, för att sedan kunna ta upp den och föra fram originaltråden. Det jag borde ha gjort var att ta en ny tråd och tynga den och väva tills jag kan väva in originaltråden. Som ni ser på bilden fick jag göra om och göra rätt, så nu hänger det två trådar på tyngder och när jag vävt så långt att jag kan väva in originaltråden så klipper jag lagningstråden.

Gör om, gör rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *