Garn till Twists & Turns / Westknits mkal 2022

Det är dags igen för mysteriestickning, i år heter sjalen Twists & Turns. Detta är fjärde gången som jag tänker sticka Westknits mysteriestickning. Detta är andra året som jag köper ett kit från ”Stephen & Penelope” som är en garnaffär som Stephen West är med och driver i Amsterdam.

Hur jag tänkt inför tidigare år

Jag har som sagt var stickat tre mysteriestickningar tidigare, två har jag skrivit om på här, det är Slipstravaganza och Shawlography. Den tredje som jag har stickat är Speckle & Pop Shawl, den har inte fått alla ändra fästa ännu, vilket är synd för den är snygg.

Förra året bestämde jag mig för att beställa ett kit från Stephen & Penelope. Jag valde då ett kit med ett dansk garn som heter Yuko, som är supermjuk. Åren innan dess har jag satt ihop mina egna färger. Om jag ska vara ärlig så kände jag inte att jag hade något val när det kom till Speckle & Pop Shawl eftersom det året fanns det bara handfärgade garner som låg utanför min budget, tyvärr.

Så här har jag tänkt i år

I år har jag köpt ett kit igen, denna gången visste jag att jag ville test Holst Supersoft, som också är från ett dansk garnföretag. Jag hade lite svårt att välja färg, jag ville inte sticka i samma färgskala som ifjol, vilket är färger som jag gärna stickar. Så det slutade med att jag köpte ett kit som jag kallade för polkagris, nu när jag har sett det på riktigt så har jag insett att det jag trodde var vitt är ljusgrått och det tomteröda är en mörkröd. Det är ingen nackdel, bara inte riktigt som jag trodde. Den rosa ser dock ut som jag trodde.

När man köper ett kit får man också med några småsaker, i år var det en projektväska, en sticktjockleksmätare, kilstermärke och en tygetikett. Jag valde också att köpa till flätsticka/stickmarkör.

Och nu har jag också köpt mönstret, det ingår inte i kitet utan det måste man köpa separat.

Jag fick för mycket garn!

Jag har aldrig varit med om att få ett mejl där det står att du ska få pengar tillbaka vi har räknat fel. Det visade sig att kitet innehåller mer garn än det behövs och då har man bestämt att de som köpte Holst kit, jag antar innan felet upptäcktes, får tillbaka vad två nystan kostade, men vi fick också garnet. Det kändes bra, men jag hade också varit helt ok om jag fått beskedet att jag skulle få tillbaka pengarna och få mindre garn, så det blev en bonus.

I samband med att paketet skulle skickas fick jag också beskedet att det skulle skickas med en annan fraktfirma. Det skulle visst inte gå att välja den fraktfirman som jag valde inom EU, jag valde den som var billigast. Jag behövde inte betala mera för det, hade jag behövt det hade jag blivit sur.

Jag hoppas att de har bättre flyt nästa år, inte så mycket för min skull utan för deras egen skull.

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-10-01)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *