Augusti 2021

Augusti har mest varit semester, men också en återgång till jobb och förskola. Men vilket sommarlov, två månader har vi varit lediga. En del av mig skulle vilja var ledig hela tiden, men samtidigt så saknar jag mitt jobb och rutinen att gå ditt varje dag och träffa mina kollegor igen.

Nova kastar sten vid en sjö i Jämtland

Vardag

Livet består av stora och små saker, en liten sak som gör mig så glad är att en solros jag har sått har blommat, det är första gången det händer. Men då är det också första gången som jag försådde solrosor inne i slutet av april.

Nova har börjat på en ny förskola. Vi har haft inskolning och det har gått jättebra. Nu ska hon bara hitta sin plats i barngruppen och det vet vi av erfarenhet att det brukar ta sin lilla tid. Sen ska föräldrarna lära sig nya rutiner och vad denna förskolan vill ska finnas på plats.

Min vardag har bestått av först semester och sen arbete. Men också försök att lägga till några saker som får mig att må bra, som att få in mera rörelse och mindfullness i mitt schema. Och samtidigt plocka bort saker som får mig att må mindre bra. Jag har börjat gör yoga hemma med hjälp av en träningsapp, det är härligt.

Hantverk

Jag har vävt och vävt. Men också stickat en massa och sytt färdigt en filt till Nova.

Precis i början på bålen.

Jag stickar vidare på min ”Sommerstrikk” koftan Agnes. jag stickar på bålen och det känns som det tar evigheter. Men jag bara måste bli klar.

Den ”skypestickning” jag stickar på nu.

På jobbet har min ”skypestickning” legat och väntat hela sommaren i sin låda. Man är nog lite vrickad när man längtar tillbaka till en stickning. Som vanligt så kan jag inte låta bli att planera för nästa jobbstickning. Men inget garn eller mönster får köpas innan jag ser slutet på denna, och det är ett tag bort.

Novas sommarfilt blev klar denna månaden, och det var så härligt. Det var något som jag visste skulle användas på direkten. Något som skulle kunna bidra till Novas trygghet när hon ska sova på förskolan.

Blicka framåt

Nu är september snart här, det är bara några timmar kvar. Jag hoppas att det blir en riktigt höstmånad med hög klar luft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *