Inspiration januari 2023

Stickningsböcker

Nu har jag två för mig nya stickböcker, en som jag skrivit om tidigare ”Sticka” av Lærke Bagger och så ”Kofta och klänning” av Anna Bauer. Båda dessa böcker innehåller så många projekt som jag vill göra. Jag vill sticka koftor, tröjor, till och med en klänning. Jag vill också sy klänningar från Annas bok. Det är till och med så att jag funderar på att hoppa över Sockmadness i år för jag inte känner att jag vill lägga så mycket tid på att sticka sockar.

Pająki – polska himmeli

Jag är så sugen att göra en polsk pająki från boken Making mobiles av Karolina Merska. Jag skulle vilja byta ut den som hänger i vardagsrummet, den som har hängt där i snart 5 år. Den är gjord av plastsugrör och nu funderar jag på att återanvände dem till en ny krona.

Just nu så jobbar jag på en med pappersrosor, och de ser bättre och bättre ut. Tanken är en pająk som kan hänga på kontoret eller i vävrummet. Jag måste kolla om det är ok att jag hänger upp den på jobbet först.

#grönajuni

Jag har hoppat på en odlingsutmaning som Sara Bäckmo har startar. #grönajuni, tanken är att vara självförsörjande med grönsaker redan i juni. Jag tänker försöka, det ska bli spännande att se hur det funkar i Jämtland.

Genom denna utmaningen blev det då äntligen är det dags att så fröer. Jag har fått ner paprika och tomat i jorden. Nu har det börjat sticka upp små gröna gröna blad, det ska bli så kul att se vad det blir av mina odlingar i år.

One Little Word

I år har jag ett ord, Tillräcklig. Det var ett ord som kom till mig under en yoga klass och det är en känsla som jag jobbat mycket med. Jag känner mig ofta otillräcklig. Det jag kommer att jobba mot i år är att komma närmare att känna mig tillräcklig. Just nu i januari handlar det mycket om att hitta en startpunkt och funderar på vad jag vill åstadkomma under året.

Idag skrev en av mina gamla studiekompisar skrev på Instagram att nu är det dags att sätta intensionerna för året, och det är det jag har kvar på januaris uppgift så jag tänkte att nu är det verkligen dags. Jag har börjat skriva på en kladd men nu ska jag renskriva och konkretisera mera.


Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2023-01-21)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *