8 december – en sak per dag

Det känns som att jag fixar en sak per dag som är utanför rutinerna. Idag satte jag uppe en hylla i vävrummet. Jag har längtat efter en hylla på den väggen där jag kan ha små fina saker, eller som Christina Rinaldo skulle ha sagt ”små ljuvligheter”. (Christina var lektor på Väfskolan när jag studerade där.)

Eftersom hyllan väger över nio kilo så orkar jag inte hålla upp den och skruva samtidigt, då är det bra att äga många böcker. Jag skulle till och med kunna säga att i alla fall två av böckerna gjorde mer nytta idag än de gjort tidigare. Jag lyfte hyllan så jag fick in en bok i taget och efter en stund så var den så högt upp som jag ville ha den. Då skruvade jag, och nu hoppas jag att jag valde rätt skruv så den sitter fast tills jag väljer att plocka bort den.

Det är samma oro som jag alltid har när jag skruvar upp något på en vägg, att det ska ramla ner, det gör sällan det men oron finns där. Jag brukar egentligen bara misslyckas med tavlor och det har hänt två gånger under de mer än 20 åren som jag bott hemifrån.

Nu ska jag fylla min hylla med ”ljuvligheter”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *