6 december – planera begravning

Idag har vi planerat mammas begravning. Mamma hade några önskemål, det skulle till exempel vara samma begravningsbyrå och bårtäcke som vi hade på pappas begravning. Sen var det vissa saker vi inte ens behövde fundera på som vilken kyrka för det var så självklart.

Men det är också många andra saker som behövde bestämmas som till exempel färg och stil på blommorna. När Nova fick frågan av mig om vilken färg hon ville ha på blommorna så ville hon ha vita, så kusinerna kommer få små vita buketter att lägga på kistan. På pappas begravning var de rosa, och det var lite separationsångest att lämna dem ifrån sig.

Vi har också tänkt mycket på hur vi ska kunna visa upp mammas stora intresse på begravningen, vilket var släktforskning. Hon jobbade inte på att komma så långt bakåt i tiden som möjligt, utan hon ville hitta människan bakom namnen hur kan deras liv sett ut? Det tänker vi försöka att visa upp på olika sätt.

2 Comments

 1. Elisabeth Vikander

  Jag är så ledsen att Kri är död !! Vi var bästa kompisar på gymnasiet då vi gick i samma klass. Vi hade likartade intressen. Jag bor återigen i Jämtland efter många år i Södermanland. Det känns som igår att vi var unga och hade hela livet framför oss!!!! Mitt djupast deltagande skickar jag till dig o övriga anhöriga. ”” Allt är nära, allt är långt ifrån. Allt är givet människan som lån””. Elisabeth

  • Tack för dina fina ord Elisabeth.
   Mamma pratade om ert jubileum i somras och att hon önskade att hon hade kunnat vara med, tyvärr hade hon inte orken.
   Välkommen tillbaka till Jämtland!
   Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *