Inspiration oktober 2022

Oktober är inte den månaden jag känner mig mest inspirerad av någon anledning, men det känns som mellantid. Det finns inspiration bara inte lika mycket som vanligt men fyra saker har jag ringat in, en bok, två ”appar” och en frukt.

Boken, Det blå garnet av Karin Erlandsson

Jag har läst boken ”Det blå garnet : en bok om att sticka” av Karin Erlandsson och den handlar om stickning. Den börjar med att Karin köper blått garn till en tröja, det är också den ”röda” tråden genom boken. En bok som tar dig med på en resa genom stickningens historia och hur synen på stickning har ändrats genom tiderna. Hon skriver också om stickningen idag och har många tankar om stickning och vad det kan vara. Karin försöker också att besvara frågan varför stickar hon, och vi som läser boken.

Det var en bok som ställde många frågor och jag började fundera mycket. Varför stickar jag och varför? Jag har inte svaren ännu, och jag är inte säkert jag kommer att ha svaren heller. Men det är inte det som är mitt driv i stickningen. Jag försöker att hålla mitt stickning prestigelös och lustfylld, och det räcker för mig.

Knit & Notes hemsida

Knit & Note

En ”app”, ungefär, för stickning, är den bra eller inte? Man får testa gratis i 30 dagar, så det tänker jag göra. Jag har hunnit testa den i några dagar och frågan är varför ska jag betala för Knit & Note när Ravelry finns. Det är den springande punkten.

Vad skiljer dem åt? Knit & Note har ett utseende som en app, medan Ravelry är en hemsida där vissa delar som projektlistan kan visas med en förenklad vy som gör den mer app liknande.

I Knit & Note kan du ladda upp dina egna mönster och på så sätt samla dem. I Ravelry finns det tusentals mönster som kan kan koppla till sina projekt, du kan dock inte lägga in egna mönster bara för dig.

Ravelry har ett stort forum med massor av olika gruppen om allt möjligt, det kan handla om ett visst mönster/designer, byten, samstickningar, nästan allt du kan tänka dig. Knit & Note ska lansera ett forum nu i höst, så det går inte att vet idag hur det kommer att se ut.

Båda har så du kan lägga upp din projekt med all information du kan tänka dig, du kan lägga till lite mer information i Ravelry än Knit & Note. I Knit & Note kan du lägga in varvräknare i dina projekt som du kan döpa till vad du vill. I båda kan du också lägga in ditt garnlager och koppla det till dina projekt. Du kan också lägga in vilka stickor du äger, i Ravelry kan du även lägga in virknålar.

Kostnad du kan använda båda gratis. Knit & Note har olika prisnivåer beroende på hur många funktioner du vill använda, framförallt hur många bilder du vill kunna lägga till i varje projekt, men också för att använda garnlager, kostnaden är mellan $2.99 – $3,99 i månaden. Om du vill kunna lägga in bilder från dator eller mobil i forumet på Ravelry behöver du betala $5 per år.

Nu ska jag testa Knit & Note i de 30 dagar som är gratis efter det kommer jag att bestämma mig för om det är värt att betala för den eller om Ravelry innehåller det jag behöver.

Ugnabakat äpple med kanel och honung, och en klick vaniljyoghurt på toppen.

Äpplen

Jag testade att göra ett ugnsbakat äpple för några veckor sedan, och det var så gott. Nu äter jag det både som frukost och lunch, men inte varje dag. På helgerna har jag börjat äta grötpaj till frukost. Det är i praktiken ugnsbakat äpple med ett lager av havregrynsgröt som gräddas i ugnen. Jag äter det med vaniljkvarg. Jag äter också bara ugnsbakat äpple med vaniljkvarg eller yoghurt.

Det är säsong för svenska äpplen så det är perfekt och äpple och kanel är en helt underbar kombination, särskilt på hösten. Det med en kopp te, det är en härlig morgon.

MyMowo

Jag har haft MyMowo i mitt liv i nästan två år och jag har använt den till och från. Nu har jag börjat använda den igen det finns en massa bra och lugna pass som är som gjorde för mig nu. Jag har bland annat testa Yoga Nidra ett antal dagar istället för att sova för att se vad som är skillnaden i hur jag mår, jag är faktiskt piggare när jag har gjort Yoga Nidra, och jag somnar lättar på kvällen.

Jag har också fastnat för medicinskt yoga och yin yoga, det är klasser som jag gjort tidigare men nu hittat tillbaka till och jag känner att det ger energi. Min målsättning, om man nu kan kalla det för det, är att landa i mig själv och få återhämtning.

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-10-15)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *