Korsvirkesmössa

Just nu vill jag bara sticka och så hamnade jag mellan projekt så jag bestämde mig för att sticka denna mössan. Som jag har döpt om, så nu heter den Korsvirke, den hete ett tag takfötter. Det var ett spontant projekt som jag påbörjade en fredag och avslutade på lördagen.

Detaljer

  • Mönster: Easwas av Kate Davies
  • Garn: 
    • Swen (Yarns and Barns), färg: granit, (220 m = 100 gr)
  • Garnåtgång: ~75 gram
  • Stickor: 4 mm och 3 mm

Hur var den att sticka?

Jag är mycket nöjd med mönstret, det var skrivet på ett bra sätt. En sak som jag uppskattade var att det stod att man skulle använda stickor som var mindre än de man behövde för att få till rätt masktäthet till resåren. Det gjorde det tydligt för mig. Mönstret var också till viss del färg kodat, pluspoäng för det.

Det var lite spännande att blocka den då toppen är platt, och sexkantig. Då det är viktigt för modellen att toppen är blockad platt fick jag fundera ett tag på vad jag kunde använda. Det slutade med att jag använde mig mig av en kakburk som passade riktigt bra, särskilt som resåren inte blev blockade längst ner.

Garnet då? Jag använde mig av Swen från Yarns and Barns och det är spunnet från lammull från gotlands- och sveafår. Det är ett härligt garn, det är ett ganska hårt garn och har en underbar glans.

Hur många mössor behöver man?

Svaret är hur många som helst, och jag har inte tillräckligt många. Denna mössan har jag haft bland mina favoriter på Ravelry sen förra året. Den är designad av den Kate Davies som bor i Skottland, hon hittar också mycket inspiration från Skottland.

Jag har tittat på hennes mönster men detta är första gången jag stickar något designat av henne. Det är alltid spännande, men det gav mersmak och jag kommer att sticka fler saker designat av henne.

Nu har jag använt den några gånger och jag tycker verkligen om den.

Det var en rolig stickning som gärna hade fått tagit lite längre tid.

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-09-27)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *