27 september – Bobbinar inslag

Bobbina är inte allt jag har gjort idag, jag har stickat en massa också, men jag har inget nytt att visa idag.

Men jag har alltså bobbinat, det var ett tag sedan nu. Jag väver just nu randiga tyger med brun botten, de andra färgerna, eftersom de är så många gör jag nystan av men det bruna bobbinar jag. Anledningen för det är att det går fortare att bobbina än att nysta och när det är så mycket garn är det definitivt värt det. Men de andra färgerna nystar jag för det går åt så lite av dem, i vissa fall är det bara 35 gram, och då är det bättre att nysta. Annars så måste jag ändå nysta det garnet som jag inte använde på bobbinen.

En annan fördel med bobbinen är att det är lättare att spola från en bobbin, i alla fall i början av ett nystan då garnet nästan sitter fast i mitten.

Det jag måste bara komma ihåg till nästa gång att jag ska sätta ett plåster på vänster tumme, det är fingret jag använder för garnstyrning, och garnet bränner det fingret, inte skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *