26 september – Äntligt dags för uppläggning

Idag kom garnet som jag beställt till teststickningen för Wool & Beyond, och jag har hunnit sticka en provlapp och lagt upp den faktiska teststickning, det ska bli en tröja.

Jag stickar ganska hårt så jag behöver nästan alltid gå upp ett eller två sticknummer för att få samma masktäthet som designern. I detta fallet kommer jag inte att sticka i samma garn som designer, det var inte ett krav, däremot att ha samma masktäthet, vilket är självklart för mig.

Så med ett annat garn, och egen erfarenhet, bestämde jag vilken storlek jag skulle ha på stickorna, vilket råkade vara samma storlek som designern använder i mönstret. Och efter att ha stickat en provlapp så kunde jag konstatera att jag hade rätt antal maskor på tio centimeter. Det kändes lite magiskt.

Så nu har jag lagt upp själva teststickningen, den är full av roliga detaljer och har en smart konstruktion som Wool & Beyond brukar ha i sina mönster. Denna tröjan börjar med att man stickar en bit som är dubbelstickad, det är kul, jag har inte stickat dubbelstickning på massor av år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *