Inspiration Augusti 2022

Det är som vanligt varierat vad som inspirerar mig just nu. Det hänger ihop med det som pågår i mitt liv just nu, sommaren som varit och att nu börjar en höst med jobb och förändringar i vädret och ljuset, inte minst.

E-spinner

Jag fick en e-spinner i 40-års present av familjen. Jag har inte spunnit på den ännu, det ska bli nu i höst. Men det hindrar mig inte köpa ull att spinna av och det har jag gjort, flera olika sorter att testa med.

Det ska bli så kul att få experimentera och lära mig att spinna på denna nya spinnrocken. Jag har verkligen längtat efter att få spinna på spinnrock igen det är så många år sedan ny. Jag har spunnit på slända men det har aldrig varit riktigt min grej. Inte så att det inte blir garn för det blir det, men det går så långsamt för mig, och det hänger säkert ihop med att jag inte har tränat så mycket på grund av att jag inte har varit så motiverat till det.

Britchida

Britchida dök upp i mitt flöde på Instagram en dag och jag var fast. Britchida är en konstnär som bor i USA som målar många olika saker. Det jag har fastast för är det abstrakta målningarna där den pekar på olika känslor och företeelser.

Den har en butik där man kan köpa tryck och för några veckor kunde man köpa klistermärken, och det gjorde jag nu väntar jag bara på att de ska komma.

Design your own shawl, Westknits

Jag har köpt en kurs från Westknits. I kursen visar Stephen West som driver Westknits hur man designar en egen sjal. Alla sjalarna är upp i från och ner, man lägger allt så upp några få maskor och så ökar man. I kursen går Stephen igenom flera olika varianter på grund formen och hur man kan variera kanter och mönster.

Jag har inte gått igenom hela kursen ännu men jag blir så inspirerad att börja designa en egen sjal. Jag tror att det ska bli nästa skypesjal. Jag har ganska mycket kvar att sticka på den jag stickar på nu, så jag har tid på mig att designa innan det är dags att lägga upp.

Organisera mera

Jag håller på att organisera inte bara vävrummet utan jag och Mattias jobbar oss igenom hela huset och förrådet. Det som hittills har gjort mesta av jobbet är Mattias och nu är det min tur att ta tag i vävrummet. Mattias har börjat åt mig och lagt allt i plastbackar, nu behöver jag gå igenom allt om inte annat så jag vet var allt är någonstans. Sen för att vara ärlig är det ganska många saker som kan få flytta ut från mig och in hos någon annan som kommer att skapa av det eller med det.

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-08-16).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *