26 maj – Nuppor och Hemslöjd

På min Aeolian har jag kommit fram till den sista bården. Den bården innehåller ganska många nuppor, som stickas som de gör i estnisk spetsstickning, och jag blev lite nostalgisk. Jag kommer ihåg när det kändes som att alla stickade det, det måste ha varit ungefär 10 år sedan. Det var i samma veva som det kom en bok på engelska, Knitted Lace of Estonia: Techniques, Patterns, and Traditions av Nancy Bush. En bok som jag köpte och påbörjade några sjalar ur, jag tror inte jag avslutade någon, inte vad jag kommer ihåg.

Jag kommer också ihåg nupporna och vad jag tyckte var svår och att jag tyckte att det var enklare än jag trodde. Det som är svårt är att få till maskorna direkt efter nuppan så att de inte blir för lösa. Det handlar som med allt annat om övning, och jag övar inte särskilt ofta på att sticka nuppor.

Det blev en tur på Ica idag, jag och Nova var och handlade tårta. Där bland tidningarna hittade jag Hemslöjd, och Nova hittade en Bamse tidning om Småkryp.

Den Hemslöjd som fanns till salu är inte det nya numret utan det förra, men det gjorde mig inget för jag har varit sugen på att köpa numret nu ett tag och det är särskilt artikeln om Flow. Nu när jag har bläddrat i den ser jag fram emot att läsa det från pärm till pärm.

Jag har prenumererat på Hemslöjd i olika omgångar och kanske är det dags igen. Det är ett riktigt bra pris på prenumerationen om man jämför om man köper lösnummer och när man är medlem i en hemslöjdsförening är det ett ännu bättre pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *