28 maj – Nu är potatisen satt

Idag har jag äntligen tagit mig tid och planterat och planterat om. Jag hade många plantor som jag förodlat inne och så behövde få en större kruka och jord med mera näring. Bland annat var det mina chiliplantor och min basilika som fick större krukor.

Jag har också planterat potatis. Det är första året som jag odlar potatis i kruka. Jag har köpt särskilda potatiskrukor. Dessa krukor har en insats som gör att man kan lyfta upp den och på så sätt skörda lite potatis eftersom, och det tycker jag verkar bra.

Jag köpte tre krukor för jag tänkte, om jag ändå ska testa är det bäst att göra det på riktigt. Det är samma sort i alla krukorna. Jag har läst på innan och det var bra eftersom det stod att man skulle fylla krukan med 10 cm jord, sätta potatis, jag satt två i varje kruka, och sen fylla på med 5 cm jord. När det börjar sticka upp grönt så ska man sakta men säkert fylla på med jord tills man har fyllt hela krukan.

Just nu står krukorna i uterummet men de kommer att flytta ut när de har börjat växa och de har fått växa på sig lite.

Min odlingsplan för 2022 och mina fröer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *