26 maj – Beslut om sommarens MKAL

Idag är det Kristi himmelfärdsdag och jag har stickat en del och spelat Pikmin en del.

Jag har också bestämt mig för att vara med i en MKAL, Mysterium stickning, i sommar. Den startar på midsommardagen. Mönstret är uppdelat i fem delar om man får en del varje söndag från midsommardagen till 24 juli.

Den information som Matilda, på Organic Knitters som har designat och håller i ”Midsummer Mystery KAL”, har delat med sig av nu är bland annat:

Sjalen är enfärgad. Den kommer att innehålla spets (omslag och hoptagningar endast på räta varv) samt fläta med två maskor. Och att första ledtråden kommer att vara snabbstickad och att sista kommer att ta desto mer tid.

Jag har beställt ett garnpaket, det är första gången som jag kommer att sticka i ett garn från Organic Knitters, jag har stickat mönster som Matilda har designat men inte med garn från hennes affär. Det ska bli väldigt kul att testa ett nytt garn och att det är ekologiskt gillar jag skarpt.

Detta innebär också att jag har en deadline för den Aeolian som jag stickar på nu. Jag ser det som en ”mjuk” deadline för om den första ledtråden är snabbstickad tänker jag att det borde jag hinna på kortare tid än en vecka och på så sätt hinna sticka på Aeolian om jag skulle behöva det. Men målet är att jag ska ha stickat klart den innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *