25 maj – Spetsstickning nu kör vi!

Nu när det är lite paus med koftan. Anledningen är att jag blockar på Novas lekgolv och det är inte så bra att blocka när vi är hemma hela dagarna och använder det till lek titt som tätt. Lekgolvet behöver också städas innan det går att blocka på det, så det blir blockning nästa vecka.

Idag plockade jag fram ett nytt gammalt projekt. En ”Aeolian”, en spetsstickad sjal. Jag stickade en för sisådär 10 år sedan och förra våren påbörjade jag en ny. Denna gången stickar jag den i riktigt tunn alpacka som är supermjukt. Jag har också valt att inte använda pärlor, som finns i mönstret och som jag stickade in i min första. Denna är också storleken större. Jag är på den nedre bården och varven är l-å-n-g-a, jag har ungefär 20 varv kvar.

Idag läste jag också ett sorligt inlägg på Instagram/Facebook. Yarns & Barns, ett spinneri som ligger ungefär 5 kilometer från där jag bor har blivit uppsagda från sin lokal och måste vara ute i slutet av sommaren.

Såsom våra resurser ser ut, efter två år av inställda mässor och marknader, har vi inte förmåga att genomföra en flytt med allt vad det innebär. Vi har därför annonserat ut maskinparken som utgör spinneriet.

Urklipp från Yarns & Barns inlägg på Instagram och Facebook 2022-05-25

Man skriver också att webbutik kommer att vara fortsatt öppen, och jag hoppas att de kan lösa det på något sätt så att deras garner kan leva vidare. För det är helt underbara garner. Min första jobbsjal stickade jag i Ullrika och den använder jag nästan varje dag på jobbet, den är så skön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *