12 maj – Ser du ränderna bland alla skyttlar

Jag väver randigt och med fyra skyttlar, det plus en vävspännare gör att det knappt går att se tyget. Randningen är baserat på ett fynd som finns på Jamtli och det märks när jag väver att det finns en rytm i tyget, det är lätt att komma ihåg mönstret.

Jag har en lapp med randningen men jag märkte att efter bara någon omgång sitter den i huvudet. Och med lite tur så kommer jag att väva in några fel, för så är det ofta i äldre tyger och detta tyg ska efterlikna ett äldre tyg.

Den syns inte så mycket men till höger ligger mitt senaste tillskott bland skyttlarna, det är en 39cm lång skyttel med öppen botten från Schacht. Den är tyngre än mina äldre skyttlar från Glimåkra och jag märker att jag behöver mera kraft för att skyttla den. Men jag tror också att formen spelar roll, den har en form som jag inte riktigt är van vid än och jag tror att jag kommer att trivas bra med den efter lite inkörningstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *