April 2022

Jag har längtat till april, inte minst till den ledighet som påsk lockade med. April har verkligen varit april när det kommer till vädret, helt underbart varmt och sen kallt och snö. April och också inneburit ett avslut av ett projekt som jag jobbat med L-Ä-N-G-E.

Vardag

April började utan några större variationer i vår vardag. Sen kom påsken och med den magsjukan. Först blev Nova sjuk och sedan jag, så det blev igen egentligen ingen påskledighet, och den blev verkligen inte som vi hade planerat.

Det var i alla fall bra väder så vi kunde gå ut och leka på lekplatsen de få ”lugna” dagarna mellan Novas och min magsjuka. Som tur är verkar Mattias ha sluppit bli sjuk.

Hantverk

Tänk att detta var månaden då det var dags för överlämnandet av kormattan till Gamla kyrkan. Mattan jag har vävt på under nästan ett helt år. Det var också så härligt att få se den på plats.

Mattan var färdig långt innan april, men jag har hantverkat med annat. Jag har stickat på ett par sockar och jag har stickat en del på min regnbågsfärgade sjal som jag har som jobbstickning. Kanten är klar nu och jag har börjat plocka upp maskorna för att kunna börja sticka på själva sjalen.

I vävstolen händer det också saker, jag har jobbat med en vävuppsättning. Det ska bli så kul att börja väva. Jag har till och med köpt en ny skyttel för att riktigt fira mina nya väv.

Jag har också satt fast några ”diamanter” på denna.

Länkar

  • Kormattan, den som jag jobbat med så länge.
  • Sockmadess, det är sockstickningstävlingen jag varit med i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *