Månadens inspiration – september

Vad har egentligen inspirerat mig i september? September har varit en tung månad, en månad då jag har tvingat mig till vila och att vara i mig själv. Det har också inneburit att jag har börjat om med saker som jag inte gjort på ett tag, bara tanken på något nytt känns jobbigt, att behöva ta fler beslut än jag redan måste.

Yoga – Jag går, osm sagt vad, just nu igenom en riktigt tung period i mitt liv. Och jag försöker hitta sätta att hantera det. Ett sätt som jag har hittat är Yoga och då särskilt Yin yoga. Yin yoga är något som jag innan bara känt till namnet, men aldrig gjort. Det är en form av yoga där du ligger i samma position i ungefär 4 minuter, fokus är på bindväv och fascia, en djupare stretch. Jag gör den hemma med en app och det funkar jättebra för mig. Jag försöker göra mitt vardagsrum till ett plats där jag kan varva ner. En rutin som jag har skapat är att jag ser till att alla måste är gjorda, middagsdisken och det är bortplockat i vardagsrummet.

En blomma får det sista varvet.

English paper piecing – Jag har plockat fram mitt stora lapptäckesprojekt igen. 2018 var jag med i en bom (block of the month), jag syr på den lite då och då, nu är den framme igen. Jag har en månad klippt och redo för sömnad så målet är att bli klar med den. En blomma är klar och månaden jag syr är det tre totalt.

Innehållet i det kit som jag köpte.

Westknit MKAL 2021 – Det är dags igen!!! Och som vanligt är jag pep och i år har jag gjort något jag aldrig gjort förut, jag har köpt ett kit från ”Stephen och Penelope”. Det ska bli spännande att sticka denna sjalen för det är både en färgskala som jag inte brukar sticka i och i ett helt nytt garn.

”Groddjonas ekoblandning” snart dags att skörda.

Groddning – Varje höst drar det igång, groddningen. I år också, det är så enkelt och så har jag en färdig sallad till mina måltider. Ja, det är bara jag som äter groddar i familjen, än så länge och lever på hoppet att jag ska lyckas omvända dem. Jag testar också nya recept som müsli som innehåller både groddat vete, råg och bovete, och en massa annat smaskigt. Nästa recept jag ska resta är chokladbollar med groddat bovete.

Länkar:

  • MyMOWO – appen jag använder till yoga och träning hemma
  • Sew and Quilt – Här köpte jag min bom och mycket annat smått och gott som jag använder när jag syr English Paper Piecing.
  • Stephen & Penelope – Här ifrån köpte jag mitt kitt till mkal.
  • Ravelry – Här köpte jag mönstret till mkalen.
  • Sproutly – Här ifrån köper jag fröer och annat till groddning och microgreens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *