Sommarslöjd

Vad ska jag slöjda på semestern? Det är en stor fråga inför varje sommar. I år har jag ett stort projekt och ett UFO som kanske blir klart.

Mysteriestickning

Det är en mysteriestickning som startade 15 juni, och designern har en önskan att man som deltagare inte ska visa eller skriva om det förrän mysteriestickningen är ”klar” 15 juli. Klar inom stora citationstecken då jag kommer inte att vara klar den 15 juli. Men den 15 juli kan jag visa vad jag stickar på.

Jag har bara sticka mysteriestickningar från Westknit och hans mysteriestickningar är upplagda på ett annat sätt än den jag stickar på nu i sommar. I denna mysteriestickningen har vi fått ganska korta ledtrådar, så det har inneburit att jag har faktiskt hunnit brodera också, det trodde jag inte att jag skulle hinna.

Den stora hörnblommman, som består av flera applikationer.

Grandrottninge – en jämtländsk brudkudde

Jag har plockat fram en broderi som jag påbörjade under kursen ”kors och tvers i broderi” som jag gick i höstas. Det är ”grandrottningen” som har fått komma fram.

Det är kul att plocka fram ett broderi som fått vila ett tag. Men det innebär också att jag behöver fundera vad jag ska brodera och i vilken ordning. När jag broderar efter en äldre förlaga, särskilt när det är frittbroderi, funderar jag mycket på hur broderiet har växt fram från början.

Mittstjärnan, men så många franskaknutar.

Med grandrottningen började jag med mittstjärnan och sedan har jag gått vidare till hörnmotiven. Där gäller det också att fundera hur har det här motivet har vuxit fram. För så är det. När man skapar mönster samtidigt som man broderar så växer mönstret fram organiskt och det vill jag återspegla.

Jag blir så sugen på brodera ett helt eget broderi, men först ska grandrottningen bli klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *