25 maj – nytt medium + ny platta

Idag hämtade jag ut ett paket med en ny gelplatta för tryck. Denna plattan är gjord för akrylfärger. Och akrylfärger har jag, jag köpte ”heavy body acrylic paint” just för tryck på gelplatta så det var kul att få testa dem nu.

Ikväll gjorde jag ett premiärtryck. Och det blev som jag hade tänkt med. Akrylfärger var mycket lättare att jobba med än tryckfärgen som jag testade med min andra gelplatta. Det var så kul att jag fick det resultat jag ville ha. Jag vill bara testa mera.

Jag har sett på sociala medier att många använder en glasplatta för att blanda färg och för att färga in rollern. Och jag har en superbra glasskiva för det. Det är en gammal glasskiva som har suttit i en tv, framför bildröret. Min farfar var tv reparatör och hade svårt att slänga saker, denna skivan är en av sakerna som jag har sparat. Den är av härdat glas och är ungefär 7 mm tjock, en en rejäl bit. Det är så härligt att få användning för den igen. Jag har tidigare använt den när jag har hårdstärkt tyg med potatisstärkelse.

Det lutar åt att det blir många tryck i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *