17 maj – gratulerer med dagen

Jag insåg idag när jag satt i vävstolen ikväll att jag väver en norsk randning och det passar väldigt bra så här 17 maj.

Ett minne som kom tillbaka var det min mamma berättade efter att hon hade varit på sjukskötersketräff i Trondheim på 1990-talet någon gång. Där hade de varit på ett museum med gamla sjuksköterskedräkter och de fick se den första som designades efter att unionsupplösningen 1905. Den var smalrandig i rött, blått och vitt. Hon berättade också att sjuksköterskeeleverna hade en sån ful mössa att det var tradition att kasta dem från en bro när studierna var klara, och vad man visste då fanns det ingen bevarad.

Gratulerer med dagen till alla som har en koppling till Norge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *