8 maj – två blommor rikare

Idag har jag virkat två blommor. Jag letade fram lite restgarner från koftan Agnes som jag stickade 2020. Det är finull från Rauma, det är lite tunnare än garner som designern använder till sin filt. Jag gillar kvalitén som blir på mina blommor så jag kommer att fortsätta med finullen. Det innebär också att jag troligtvis har garn till blommorna och en del av bladen så jag behöver bara köpa till botten och så bladen. Det är svårt att veta hur mycket garn som kommer gå åt så jag tänker köpa lite i taget när jag vet att jag behöver mera av en viss färg.

Jag har som sagt var virkat två blommor idag, och det har gått bra för axeln. Det är inbyggda pauser i dessa blommorna då man till exempel ska fästa ändarna eftersom man virkar. Att jag sedan har ägnat mycket tid åt att tolka mönstret gör också att det blir bra med pauser. Genom att det är många små delar blir det inte heller tungt. Det är först när allt sak monteras ihop som det blir tungt och när jag har kommit så långt så ska min axel vara bra igen.

Filten jag planerar att virka är Crojo Retro av The Mercerie, det är ett gratismönster som man får när man börjar prenumerera på hennes nyhetsbrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *