7 maj – tussilago överallt

Värmen har varit här hela helgen och det har varit helt underbart. Nu är det också tussilago överallt. Till och med närmare fjällen där jag har varit i helgen.

När jag inte har varit ute idag så har jag YouTube forskat om växtfärgning. Det är så kul att titta på alla varianter som finns. När jag tänker tillbaka på den växtfärgning som jag gjorde som tonåring så var den verkligen samma lika. Det var ullgarn, som jag betade med alun och sedan färgade med växtdelar och så var det med det. Det ska bli verkligen kul att få experimentera mera. Det jag skulle vilja testa är att trycka/måla på tyg med växtfärger.

Jag har verkligen inte gjort mycket idag, det mest fysiska är att bära ut vattentunnorna och dammsuga. Annars har jag tillbringat tid med en kopp kaffe sittande i solen och inte gjort så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *