6 maj – att ”hjälpa” en bäck

Idag har jag och Nova hjälpt en bäck, den var visst i stort behov av det, enligt Nova. Vi rensade upp slutet av bäcken, den delen som gick genom stenstranden ner i sjön. Så nu är det två små bäckfåror istället för att vattnet letade sig fram under och över stenar. Vad var väldigt härligt och så varmt att vi behövde ta av oss jackorna för att det blev för varm.

Nova gillar att leka rollekar och idag har jag fått levandegöra många stenar och bäcken. Jag gillar Dunderklumpen så jag tänker på Blomhåret, det väsen som kan prata med ett vattenfall. Idag var jag inte Blomhåret det var Nova, jag var vattenfallet.

Idag på Instagram såg jag en otroligt vacker virkad pläd. Så nu har jag börjat fundera. Borde jag kunna virka med min axel eller blir det en för stor påfrestning. Är det värt att prova? Jag saknar så att ha garn i händerna. Jag tycker att det är något särskilt med att förvandla garn från en tråd till en sak. Det saknar jag. För mig är det inte samma sak att sy eller brodera. Jag ska fundera på virkningen.

Jag letar också efter en bra reseryggsäck till sommarens äventyr, så just nu är det virkning och ryggsäckar i mitt huvud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *