14 april- ”nu ska katta ur bjårska”

Jag har ett projekt som skulle ha varit påbörjat för längesedan. För ungefär 10 år sedan sydde jag ett stycke till en folkdräkt till en släkting, sen försvann det och hon vill att jag ska göra ett nytt. Och det har jag inte gjort. Jag har börjat knyppla spetsen men jag har en del kvar där också. Men nu känner jag att jag ska ta tag i det så jag har letat fram allt material som jag behöver. Det enda jag inte kunde hitta var mina uddlösa nålar men de måste finnas någonstans.

Men innan jag kan börja brodera så måste jag krympa tyllen. För som ni ser så krymper tyll lite olika på längden och bredden. Jag vill inte krympa allt på en gång utan bara den biten som jag ska använda, detta utifall att jag skulle vilja ha okrympt tyll till något annat projekt.

(”Nu ska katta ur bjårska” är ett ordspråk på jämtska som vi brukar säga i mina familj när man ska göra ett stortag.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *