27 januari – Nova sår frön

Jag har vabbat idag också, och idag har jag och Nova sått fröer. Förra hösten handlade vi fröer på rea och Nova fick välja några. Nova valde blommor och idag sådde hon ”Flitiga Lisa” och ”Röd solhatt”. Jag har aldrig odlat någon av dem. Jag har köpt Flitiga Lisa som plant men det är också allt. Röd solhatt är en perennväxt som kanske blommar första året. Det står på påsen att den trivs i kruka så det blir en kruka som den kommer få bo i. Det ska bli spännande att se om vi kan få den att blomma i år, vi börjar hur som helst tidigt på säsongen.

Jag sådde svart och grönkål. Målet är att börja kunna äta kål mitt i sommaren och sedan hela hösten. Jag har tidigare odlat grönkål som microgreen, det ska bli kul att dra upp stora plantor. Jag gillar verkligen att äta både svart och grönkål, det ska bli kul att slippa köpa kål i år utan kunna äta min egen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *