28 december – trådbrott i vävstolen

Att väva i tunn linvarp är ibland krävande, särskilt när det är torrt och kallt ute. Det bidrog till att jag fick två trådbrott ikväll när jag vävde, jag kan ha sagt några fula ord. Det blev inte bättre när jag insåg att jag hade satt den lagde tråden i fel rör i skeden, då kunde jag hålla mig för skratt. Men jag upptäckte det tidigt så det var bara att fixa och sen vävde jag färdigt mina fem rapporter och gjorde kväll.

Ibland är det så att väva, då får man tänka att nästa gång kommer det flyta på bättre. Och inte vänta för länge till nästa gång, får då kan jag lova att det inte kommer bli en bättre vävning, det brukar sällan bli det när man varit borta länge från vävstolen.

Nu sitter jag med en ansiktsmask, dricker te och bara tar det lugnt, det kändes som det behövdes extra mycket ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *