Inspiration December 2022

Adventskalendrar

Det känns som det går lite inflation i adventskalendrar, det finns hur många som helst, några bra några mindre bra. De finns inom alla olika områden med allt från garn, smink, öl, leksaker…

Jag har nog slagit något personligt rekord i kalendrar i år, eller?! I år har jag fyra stycken hudvård, te, pappersvaror och stickning. Förra året hade jag fyra stycken hudvård, te, hårgrejer och stickning. Så inte personligt rekord i år och den med pappersvaror delar jag med Nova.

Nu har jag öppnat ganska många luckor och jag är nöjd med mina val av adventskalender. Det är kul att testa ny hudvård och teerna har varit goda nästan varje dag. Första veckan stickade jag på min adventsstickning, då hade jag den hos mamma och stickade när jag satt hos henne. När hon sedan gick bort så slutade jag att sticka och fortsatte på en annan stickning, nu är jag igång igen med adventsstickningen. Den kommer nog att alltid påminna mig om mammas sista vecka, på gott och ont.

Processböcker

Om det är något som jag har tagit med mig från Lærke Baggers bok sticka så är det processböcker. Det här har gjort att det har lossnat för mig när det kommer till skissningen, och det är helt underbart.

När jag läste vävning på Sätergläntan hade jag Anna Sjons-Nilsson som lärare i formgivning. Hon pratade om att material ska vara prestigelöst, det är annars lätt att hindras av materialet. En processbok är precis det för mig den är prestigelös och det har gjort att jag känner att jag kan använda min processbok till lite vad som helst. Det är så härligt.

Löpning

Det är så härligt att springa och jag har visat för mig själv att jag kommer att fortsätta även fast det blivit vinter. Jag har också jobbat med mitt dåliga självförtroende när det kommer till konditionsträning. Jag har slutat säga ”jag har så dålig kondis”.

Det är några saker som jag skulle vilja sticka som hänger ihop med löpningen. Benvärmare, det skulle vara skönt att ha, några som går ner lite på foten. Ett par av Majas mamelucker, men med lite längre ben. Sist men inte minst ett pannband som är lite smalare i nacken för bättre passform.

Collage

Nova har börjat göra collage och det är härligt. Det gör att jag också vill börja göra flera collage. Det ritas, klipps, tejpas och limmas varje dag här hemma.

Det är så härligt för hon ser inga begränsningar och alla hennes teckningar har en historia i sig. När hon är klar så kommer hon och berättar hon.

Att göra böcker är just nu är av favoriterna så jag syr ihop häften av fyra A3 papper så det slutliga häftet blir A4. Det är så enkelt och snabbt så hon kan få nästan hur många som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *