5 december – tända ett ljus

Idag åkte jag och min syster till kyrkogården där vi har vår familjegrav på vår mammas sida, på samma kyrkogård vilar också vår farmor och farfar samt farmors föräldrar.

Innan pappa gick bort bestämde mamma och pappa att pappa skulle vila i mammas familjegrav, och det gör han nu sedan augusti i år då vi hade urnnedsättning. Vi hade tänkt att åka upp på All helgon och göra fint men det var då som mamma blev inlagd och det blev inte av. Idag var vi dit och dekorerade med en krans och ett ljus. Det var bra att vi åkte dit, det kändes bra i själen och vi kunde också ta några beslut som vi inte kunnat ta tidigare.

Det är så oerhört många beslut som behöver fattas just nu, vissa små andra större. I några fall har mamma berättat hur hon vill att vi ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *