29 oktober – Internationella Psoriasisdagen

Jag har haft psoriasis i hela livet, inte riktigt hela men jag fick min diagnos när jag var 9 år, så kanske sen jag var 6 år. Idag över 30 år senare har jag inte så stora problem med den. Min psoriasis bor i min hårbotten för att ibland ta turer på min kropp, oftast utlöst av en hård etikett eller annat slitage.

Under de åren som jag har haft psoriasis har det hänt saker inom forskningen och behandlingar. Jag kommer ihåg när Fenuril kom, ett tag fanns det Fenuril med kortison, den gillade jag. Nu finns det flera olika krämer med karbamid. Jag har varit med och testat kutanlösning med d-vitamin. Jag har haft kortison i de flesta beredningsformerna det säljs i, jag har utvecklat en överkänslighet som nu verkar ha försvunnit eftersom jag har valt att inte använda kortison på många år.

Jag är en av de som har psoriasis det är så det är, jag har tur att jag har en mild variant, det enda jag behöver tillgång till är en bra mjukgörare. Och inte fuska med den, särskilt inte nu när vintern är i antågande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *