28 september – Spolar och väver

Idag har jag bobbinat vidare, vävt och spolat. Det är som det ska när man väver. Det finns lite olika skolor när det kommer till spolning, vissa spolar allt de behöver till en hel väv innan de börjar. Sen finns det såna som jag som spolar eftersom, anledningen till det är att jag tycker att det blir en välbehövd paus i vävandet och så blir det inte en massa restspolar som man måste förvara.

Så idag har jag spolat tre spolar av botten garnet som det går mest av och en av varje av de andra färgerna. Jag tror jag kommer att spola en omgång till med brunt innan jag behöver spola av de andra färgerna, det ska bli kul att se hur det bli. När jag väver har jag spolmaskinen framme hela tiden så det är inget större ansträngning att spola några spolar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *