Spinna med turkisk slända

Jag gillar att spinna garn och har länge varit utan spinnrock och då har jag spunnit då och då på min turkiska slända för att hålla igång min spånadsteknik. Jag har andra sländor men jag föredrar den turkiska. Det är modellen som heter turkisk, och det är en smart modell.

Vad skiljer den turkiska sländan från andra sländor?

Det är mycket som inte skiljer den turkiska sländan från andra sländor. Det är en bottentyngd slända som kan ha olika former av fästen längst upp, krok, samiskt fäste eller inget alls. Det som skiljer den från andra är att vingarna som är själva trissan är konstruerade så att det är lösa, och det finns en anledning till det.

När man lindar upp garnet så lindar man det runt vingarna. Antingen under två, över en… eller över två och under en. Det man gör då är ett nystan som man kan dra tråden inifrån på, vilket är mycket smidigt när man sen ska tvinna eller bara använda garnet man har spunnit.

När man har fyllt sländan drar man av nystandet med vingarna och sen tar man ut vingarna och man har ett nystan.

Jag spinner shetlandsull

Just nu spinner jag shetlandsull, jag köpte 100 gram från Limmodesign, för säkert ett år sedan. Jag spinner lite då och då, ännu har jag inte spunnit 10 gram, men jag spinner inte för att producera utan för att det är kul.

Det jag märker mer och mer är att jag vill börja spinna på min spinnrock, det enda som hindrar mig är jag. Men det är några projekt som jag skulle vilja slutföra innan jag börjar spinna, för jag tror att jag kommer att fastna och bara spinna under en period.

Nova ville också vara med på en bild, det är hon som har haft fjärrutlösaren på bilderna där jag spinner.

Länkar

  • Limmo-design säljer många olika kardflor, hon har även sländor och spinnrockar.
  • Min slända är köpt hos Gammeldags.

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-09-17).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *