6 juli – ”Det bästa som hänt sen skivat bröd”

Ibland är det en liten sak som underlättar livet, eller närmare bestämt stickningen. Det var när jag skulle vara med i ”sommarstrikk” förra året som jag upptäckte maskvajrar eller maskewire som det stod. Först fick jag försöka hitta vad maskewire var för något och det visade sig vara tunna plastslangar som man använder när man av någon anledning vill dela upp maskorna.

Jag har använt mina när jag stickat kofta/tröja upp ifrån och då satt ärmarnas maskor på maskvajrarna för att sticka bålen. Jag har även använt dem när jag stickar på Novas sommarkofta som stickas nerifrån och upp då jag har stickat bålen har jag satt de maskorna på en maskvajer och så första ärmen. Jag tänker att man klippa av vajern så den blir kortare så skulle den funka bra till vantar. Just nu för jag över ärmens maskor på ”Tomatrödatröjan” till maskvajrarna för att sticka bålen.

Det är så smidigt att bara trycka fast maskvajern som är ihålig på stickan och så flytta över maskorna till den. Och när man ska föra tillbaka dem till en sticka gör man samma sak och för tillbaka maskorna till stickan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *