Virkat datorfodral

Ibland inser man att man har ett behov omgående och ibland går ett projekt fort, så var det denna gången. Jag insåg att jag kommer att resa en del denna sommaren och behöver ha med min dator som behöver få ett fodral. Inspirerat av bilder från sociala media virkade jag ett fodral.

Detaljer:

 • Mönster: Inspirerat av flera jag sett på sociala media
 • Garn: 
  • Ribbon från Hobbii, 100% bomull (125 m = 250 gram).
   • Färg: Grayish Purple (05)
 • Garnåtgång: bottenfärg: ~300 gram
 • Stickor: Virknål, 8 mm
Strukturen som blir när man virkar i bakre maskbågen.

Mönster

Jag har virkat från botten och upp. Jag började med att ta ett mått på omkretsen på min dator, sen virkade jag luftmaskor så det blev hälften av måttet av omkretsen. För att få till botten virkade jag först fasta maskor på ena sidan av luftmaskorna och sedan fortsatte jag på andra sidan. Sedan virkade jag runt med fasta maskor men jag tog virknålen bara genom bakre maskbågen för att få till mönstret.

Jag virkade runt tills datorn fick plats och jag kunde vika in längst upp, det får vara stängningen så länge i alla fall, jag kanske gör någon annan vad det lider.

Vad skulle jag göra annorlunda nästa gång?

Jag skulle göra fodralet lite smalare. Fördelen med att det blev lite stor är att jag fick plats med elsladden och behöver inte ha den på sidan av. Det skulle säkert också gå ner en mus om man använder sig av det.

Med ett tajtare fodral skulle jag inte behöva fundera på en stängningsanordning då fodralet skulle sitta fast på datorn.

Är jag nöjd?

Jag är jättenöjd, det är härligt att ha ett datorfodral. Det gick snabbt och smidigt att virka och kommer att bli använt mycket nu framöver.

Länkar:

 • Ribbon hittar du på Hobbiis hemsida.
 • En inspirationskälla var MYO, som har både ett kit till datorfodral, garn och virknålar.

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-06-29)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *