Månadens inspiration – juni

Vad har inspirerat mig under juni? De fyra saker som jag särskilt vill skriva om är två saker som med stor sannolikhet hänger ihop med sommaren, en som jag gillar att dricka och så den sista som har blivit ett sätt för mig att hitta lugn.

Planera sommarens projekt

Jag håller på att planera för sommarens projekt, det kommer bli mycket stickning för det verkar vara det enda som jag vill. Jag har köpt garn och mönster till Organic knitters mysteriestickning som startar på midsommardagen. Jag har precis lagt på en röd tröja, och jag har en kofta till Nova på stickorna. samtidigt är jag väldigt nyfiken på Järbos sommarstickning som det kommer information om 22 juni. Jag har bara stickning i tankarna just nu.

Quilt as you go

”Quilt as you go” dök upp på mitt YouTube och jag blev verkligen jättesugen att testa på det. Det kan bli i sommar men det kan bli i höst eller nästa år.

Grejen på ”Quilt as you go” är att man syr mindre block som har alla lager, baksida, vadd och framsida. Det finns olika sätt att sen sätta ihop blocken. Det är filmer om detta jag tittar på nu för jag gillar att man syr ihop i delar, det känns hanterligt i brist på ett bättre ord.

Min lunch i söndags med ett av mina favoritviner med 0% alkohol

Alkoholfri sprit och vin

Sen några år tillbaka dricker jag nästan aldrig alkohol, det finns flera anledningar till det, men framförallt så är det för att alkohol tillför inget bra till kroppen. Jag gillar dock hur vin och drinkar smakar, vem kan säga nej till en kall GT en varm sommardag?! Så jag håller på att smaka mig igenom de alkoholfria alternativ som finns på marknaden.

Det som jag också gillar är att det inte är några problem att ta ett glas vin till lunchen en helt vanlig dag. I kylen har jag en kyld daiquiri, den väntar på semestern, jag ser så fram emot att få dricka den.

Skogspromenader

Jag jobbar på sätt att få ner mina stressnivårer, och ett sätt som jag har hittat som funkar är skogspromenader, så nu försöker jag ta mig ut några gånger i veckan. Jag går inte jättelångt mellan 6 – 9 kilometer beroende på hur jag mår.

Skogspromenader får mig just nu att må riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *