15 juni – Fluffig provlapp

Ikväll när vi tittade på ”Obi-Wan Kenobi” stickade jag en provlapp till en tröja jag ska sticka. Garnet är ett utgången kvalité från Rauma garn som jag köpte på rea nu i vår och det är så mycket och fluffigt. Jag stickade på stickor 6 mm så det händer verkligen något när man stickar.

Något riktigt roligt var att när jag mätte och räknade provlappen efteråt så var det helt rätt antal maskor på 10 cm, hur ofta händer det. För mig händer det typ aldrig och jag trodde inte det skulle hända idag heller eftersom jag stickade på de stickor som stod i mönstret och jag brukar oftast behöva gå upp en eller två storlekar för att ta till rätt masktäthet.

Nu kanske du funderar på varför jag inte gick upp en storlek på stickor för provlappen. Anledningen var att jag hittade inga stickor 6,5 mm och 7 mm kändes så grova. Men tur var det för 6 mm blev ju precis rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *