9 juni – Vävning i trädgården

Ikväll har jag ”äntligen” planterat ut mina ärtor, i år har jag både sockerärt och gråärt. Anledningen till att jag valde gråärten är för att den är från Jämtland, original ärten är från Jämtland, mitt utsäde är från Skåne.

Mina två sorter kräver olika uppbindning, gråärten ska enligt påsen bli ungefär 1 meter hög så den fick bambupinnar som jag har typ vävt snöre emellan för att ge ärten lite mera att klänga på.

Sockerärten blir ungefär 3 meter, det är rejält långt så den får växa i en av pallkragarna som står mot en vägg. Så högt jag kunde nå har jag skruvat i en skruv som jag använder för att sätta upp snörena. Jag valde att sätta ett snöre i varje hörn. I mitten av pallkragen växer det bladrädisa, jag hoppas att de ska trivas bra ihop.

Det skulle vara kul att väva något till trädgården, kanske en dekoration som också skulle kunna funka som växtstöd. Det blir något att fundera på till nästa år.

Sockerärt och bladrädisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *