9 maj – Skogstur och förvävning

Jag började dagen med att gå. Och jag fick ett infall och gick inte den vanliga vägen utan gick genom en liten skog och sedan kunde jag ta en genväg över den torrlagda sjöbottnen. Det är lågvatten i Storsjön just nu, men det kommer snart att ändras.

I kväll har jag äntligen börjat väva på nästa projekt. Det är så härligt att göra förvävningen och se att allt stämmer. Och det gjorde det denna gången. Det finns inget som är så frustrerade som att hitta ett solv eller sked fel, och behöva backa.

Numera är det inte så ofta som jag gör solv eller sked fel men det kan hända den bästa. Något jag har lärt mig under alla åren jag vävt är att kontrollera eftersom jag gör varje moment. Jag tycker det är lättare att råka göra skedfel, dubbelt så många tråder i ett rör, än solvfel.

Nu börjar det riktigt roliga, väva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *