Den turkosa skypesjalen

Lagom till jul blev jag klar med min tredje ”skypesjal”. När jag väljer vilka mönster jag ska sticka tänker ”jag kommer jag kunna sticka denna sjalen utan att behöva titta allt för ofta stickningen och behöver jag räkna?”. Det är för att en skypestickning inte får ta fokus från mötet så jag ska kunna titta på det bildspel som presenteras och det är inte en chans att jag kan räkna maskor.

Detaljer:

  • Mönster: Herbivore av Stephen West
  • Garn: 
    • Järbo 2-tr ull (100 gram = 300 meter)
    • Färg: 74140 Evening Turquoise
    • En snutt av ett restgarn för en del av avmaskningen.
  • Garnåtgång: 3 härvor = 3 hekto.
  • Stickor: Rundsticka 125 cm, 4 mm

Stickningen

Jag valde att sticka i ett garn från Järbo 2-tr ull, det är ett ganska rivigt garn, det har blivit lite mjukare efter blockningen. Att ett garn är rivigt är inget som stör mig och inte heller denna gången. Men det är bra att ha i åtanke om du fördrar att sticka med mjuka garner så är detta troligtvis inte ett garn för dig.

Jag har stickat nästan enligt mönstret, det som jag ändrat var att jag gjorde avmaskningen från avigsidan, så kanten blev ett varv kortare. Anledningen var att garnet tog slut och jag orkade helt enkelt inte ta upp varvet, jag tyckte inte heller att det spelade någon roll.

I de mönstrade partierna stickar man med vridna maskor varannan maska, både från rät och avigsidan. Det är det som inte gjorde denna sjalen till den ultimata ”skype”sjalen, det är helt enkelt svårt att sticka vridna maskor utan att titta.

Sjalen i hela sin härlighet.

Passform

Passform är kanske fel ord när det kommer till en sjal. Men denna sjalen ligger riktigt bra runt nacke och axlar. Den är helt klart åt det långsmala hållet och det är både för och nackdelar med det. Det gör det lättare att få fast ändarna, men det kräver också att man måste lindar den runt sig, i alla fall om man är som jag som blir galen av långa hängande ändarna.

Om jag skulle ha gjort om något så är det att jag skulle ha stickat i-cord runt om, något som Stephen använder i sina senare stickmönster, Herbivore är ett av Stephens tidiga mönster.

Bra passform, och visst har vi en fin gran?!

Länkar:

  • Mönstret Herbivore hittar du bland annat på Ravelry.
  • Jag har köpt mitt garn från Garnr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *