Månadens inspiration – oktober

Oktober, en riktigt höstmånad. Jag har valt ut fyra saker som har inspirerat mig särskilt. Det är en färg, en stickning, en bok och stearinljus/blockljus.

Rosa – Oktobers färg

Det är mycket rosa under oktober. Man har lyckats göra oktober till en månad om och mot bröstcancer. Jag som dem flesta känner flera som har kämpat mot bröstcancer, både dem som vunnit kampen och dem som har förlorat.

Jag köper rosa bandet varje år och det har jag gjort varje år. För ett antal år sedan gjorde jag en samling med rosa, den samlingen fick illustrera allt rosa i oktober.

Westknits MKAL

Oktober är det dags för den traditionella mysteriestickningen från Westknits, och jag stickar och stickar. Det här året så hade jag som förhoppning att hinna med att sticka i takt med att mönsterdelarna kom ut. Det har jag inte gjort men det gör inget, för kul är det. Det är så spännande att se vad som kommer här näst, för den här sjalen ser inte ut som förra årets, eller som någon av dem tidigare. Det ska bli kul att få visa hur den ser ut, och i november är det ok att börja visa bilder hur som helst, det ser jag fram emot.

The end of Mr. Y av Scarlett Thomas

Detta är en bok som jag har läst flera gånger, senast var för några år sen och nu är det dags igen. Scarlett Thomas är en av mina favoritförfattare. Jag gillar att man aldrig vet vad som ska hända. Handlingen i denna boken är som ingen annan jag har läst. Jag vill inte skriva så mycket om handlingen, men jag kan säga att den handlar om Ariel som läser en bok som ska vara förbannad.

Jag läser på min Storytel reader. Jag har haft den sedan sommaren 2020 och jag vet inte riktigt hur jag klarade mig utan den. Det hade inte behövt vara exakt en Storytel reader, det skulle kunna ha varit en annan e-boksläsare.

Men till den jag gillar:

  • Det går inte att surfa på Internet, bara läsa böcker.
  • Batteriet räcker jättelänge.
  • Med Storytel finns det otroligt många böcker att välja på.

Det som är en nackdel är att den är bunden till Storytel och att man måste ha ett abonnemang där. Men om man som jag lyssnar mycket på ljudbok, i vävstolen är det perfekt, och läser e-böcker då uppfyller Storytel mina krav.

Stearinljus/Blockljus

Ljus, ljus och ännu mera ljus. Kan man ha för många. Jag tror inte det. Och vridna eller snurrade ljus är årets stora ljus trend, och för mig är dem nostalgiska. Jag kommer ihåg dem från när dem var populära på 80-talet eller kanske var det 90-talet. Då var det inte ovanligt att se dem som prydnad i någon fin ljusstake. Jag eldar mina, det har gått några redan denna säsongen.

Länkar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *