20 maj – frön i jorden

Idag har jag planerat frön, satt potatis och planterat om pelargoner. Jag har planerat att göra det länge men det har inte blivit av, förrän i dag. Några saker som jag har planterat är lite sent så vi får se om det kommer att hinna blomma. Men det mesta kommer jag hinna skörda ett antal måltider av.

Det jag också funderar på är när jag ska våga planera ut saker, som mina kålplantor. Kan jag våga plantera ut dem nu eller ska jag vänta, man vet aldrig när det blir frostnätter. Jag har vågat att plantera ut mina kryddor. Några vet jag klarar frost utan problem, andra är det lite si och så med. Däremot funderar jag på om jag har lyckats ta död på en citrontimjan på rekordtid, jag hoppas den ser piggare ut imorgon.

Mina pelargoner, jag har tre stycken, bor nu i samma kruka. Jag tycker det blir fint och det kommer bli ännu finare när de har växt till sig.

Min odlingssäong blev inte som jag hade planerat och mycket beror på hur mycket energi jag har. Det hjälpte inte heller att mina sådder från januari inte blev bra trots värme och extra mycket ljus. Men det kommer att växa saker i mina lådor som vi kommer att äta under sommaren och så får jag planera för stortag inför nästa säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *