10 maj – god mat på ”bua”

Idag var jag på After Work med några från jobbet. Vi var på en restaurang som heter Bua. Jag älskar god mat och det tillsammans med flera alkoholfria alternativ att välja på, det gillar jag. Menyn var så att det var många små rätter att välja på, och jag fick riktigt svårt att bestämma mig. Till slut valde jag Fermenterade pommes frites och Fårrygg från Hölje, espuma & ramslök. Till det drack jag talldryck. Det var så gott. Talldrycken smakade som färsk tall doftar, helt ljuvligt. Fårryggen var så så god. Jag har aldrig ätit espuma tidigare, det är som ett skum gjort på potatis och passade mycket bra till fårryggen. Jag åt också efterrätt, Canelé, vanilj, rom & krusbär. Till den drack jag ett rökt svart te. Jag cyklade hem med en gokänsla i kroppen.

Jag gillar människor som man märker att de gillar vad de gör, och så kändes det på Bua. Det spelar ingen roll inom vilket område jag gillar människor med en passion för något. Det kan vara personalen på ICA som kan prata sig varm om olika champinjoner (han jobbade på ett ICA i Borås när jag bodde där). Eller paret som driver Te-centralen som vet allt och mer där till om te och gärna berättar och beskriver olika teer, allt för att man ska hitta ett te som man kommer att älska. Eller när min mamma pratade om sin släktforskning och vad hon hade lärt sig om sina anmödrar och anfäder.

”Hitta något som du älskar och fortsätt att vara otroligt intresserad av det.”

Julia Child

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *