30 april – vinterns sista dag

När jag var nästan klar med min kandidatexamen i Textilvetenskap så funderade jag på vad jag skulle göra framåt, så jag sökte och påbörjade en magisterexamen i Textilkonst på HDK i Göteborg. Jag hann gå i en månad innan jag blev sjuk. Jag fick en sjukdom som heter De Quervains syndrom i vänster hand. Det är en inflammation i skenskridan som ”styr” tummen, det gör väldigt ont. För mig gjorde allt ont, till sist helt omöjligt att fortsätta med mina studier och jag blev sjukskriven.

När jag berättade för min klass att jag var sjuk så var det en som sa, ”vad härligt att få tid att fundera”. Den kommentaren fick mig att tänka till. I morse när jag vaknade av att Nova vaknat så kom jag att tänka på det, och att jag är där igen. Och att jag borde försöka tänka så igen. Att sluta se min tvingande stickpaus som ett straff och istället se det som en möjlighet till tanke. Så jag jobbar på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *